Havila Kystruten bestiller to nye kystruteskip ved Tersan

Havila Kystruten har inngått kontrakt med det tyrkiske verftet Tersan om bygging av dei to siste kystruteskipa. Byggestart er i løpet av få veker.

Havila Kystruten skal frå 2021 segle den klassiske sjøreisa mellom Bergen og Kirkenes med fire skip. Dei nye skipa vert dei mest miljøvenlege passasjerskipa langs norskekysten.  Foto: Havila Kystruten

Nyhende

På grunn av økonomiske problem ved det spanske verftet Barreras stoppa som kjent bygginga opp for to av Havila Kystruten sine skip. No har Havila altså valt å flytte konstruksjonen av desse skipa til Tersan i Tyrkia, der deira andre to skip allereie er under bygging. Byggestart er i løpet av få veker, og planlagt levering er i slutten av 2021.

Les meir om saka her:


Tyrkisk ferdigbygging og russisk finansiering

Havila Kystruten kastar korta i Spania og bygger også sine to siste cruiseskip ved Tersan-verftet i Tyrkia.