Det var en fin åpning av årets orgelsommer med Beate Lech og David Wallumrød som tok turen fra Oslo og ga publikummet på Sandsøya en flott konsertopplevelse sist uke.

Neste ut er Terje Tjervåg og Maria Steinsvik som vi gjerne vil regne som to av våre egne og kortreiste artister.

Maria Steinsvik bor i Oslo, men er oppvokst i Herøy og begynte tidlig å synge og var med i barnekoret på skolen. Hun studerte klassisk sang på Musikkhøyskolen i Sofia, Bulgaria og har en mastergrad i utøvende klassisk sang fra Universitetet i Stavanger.

Maria var på utveksling i Roma som en del av studiene og har fordypet seg i den italienske Bel Canto-stilen. Mange husker henne sikkert fra åpningskonserten til orgelsommaren i fjor. Da var hun solist når de tre kirkekorene fra Sande, Herøy og Ålesund fremførte Gloria av Vivaldi.

Terje Tjervåg er oppvokst på Runde og er nå bosatt i Porsgrunn. Han studerte kirkemusikk i Kristiansand og jobbet som kantor i Selje og Borgestad i Skien før han kom hjem for å være kantor i Herøy kyrkje i 14 år.

Etter det trakterte han orgelet i Siljan i Telemark til nå nylig da han ble pensjonert.

Nå kommer de to flinke musikere fra Herøy hjem til sommeren for glede publikummet på Sandsøya med et variert program. Terje vil by på egne komposisjoner og orgelmusikk av bl.a. Bach og Lemmens og Maria vil fremføre sanger av Grieg og operamusikk av bl.a. Gershwin og Verdi.

Få med deg en flott sommerkonsert i vakre Sande kyrkje og opplev matbordet til Dollsøy husmorlag som står i våpenhuset både før og etter konserten.

Det skjer onsdag 4. juli Sande kyrkje!

Ines Vatne, Kantor i Sande