Best på Sunnmøre

I 1962 gjekk Bergsøy guteklubb til topps i Sunnmørscupen. Det var Sunnmørsposten som arrangerte turneringa der fleire hundre gutespelarar frå så å seie heile Sunnmøre møttest i Ålesund for å kjempe om å vinne denne populære cupen.

TIL TOPPS I SUNNMØRSCUPEN: Bergsøy guteklubb etter finalekampen på Aksla stadion hausten 1962. Fremst frå venstre: Harald Thorseth, Nils Frantsen, Knut Igesund, Sigleiv Karlsen, Tor Pettersen, Ronald Moen og Jan Harsvik. Bak: Audun Askimdal, Gustav Harsvik, Knut Teige, Jan Dybvik (lagkaptein), Asbjørn Myklebust, Andreas Kvalsund og finaledommar Reidar Borch Walderhaug – best kjend som «Borchen».   Foto: UKJEND FOTOGRAF

Eg tek nok ikkje feil når eg seier at Asbjørn Myklebust var den fyrste herøyværingen som skåra mål på fjernsyn.

Nyhende

I finalekampen, som vart spela på Aksla stadion, vann Bergsøy 1–0 over ålesundslaget Frigg. Målskårar var Asbjørn Myklebust.