Elise Nærø etter fillmaftenen på Fosnavåg konserthus:

– Eg skjønar godt at folk spelar i Herøy Janitsjar!

Filmmusikk har gjerne ei evne til å lokke fram både gåsehud, tårer og Kleenex. Det vert ikkje betre av at musikken er levande – og framført av nokre av dei beste lokale musikarane vi har ...
Nyhende

Logoen til 21st Century Fox lyser mot oss frå lerretet bak Herøy Janitsjar i det sceneteppa viker til side på Fosnavåg konserthus. Den korte kjenningsmelodien, som vi har høyrt så mange gongar før, fyller heile salen med ein slags lovnad om kva kvelden vil bringe. Men musikken stammar ikkje frå det velkjende lydopptaket vi gjerne høyrer før filmane på kino. Nei, han strøymer ut frå 30-eitt-eller-anna instrument i det lokale vaksenkorpset Herøy Janitsjar. Denne kvelden har dei forresten fåt kjærkomen hjelp frå tre trombonistar frå Gursken brass og eit par musikantar frå Ørsta og Hareid.