Knut Arne Høyvik

«Sauer er ålreite dyr»

«Sauer er ålreite dyr» sa parti-leiar Liv Finstad i Raud Valallianse, i ei valutspørjing i 1983. Det er det einaste folk hugsar frå den valkampen.

Døme: Her er tre fine eksemplar av dyrearten sau. (Foto frå Vestlandsnytt sitt arkiv)  Foto: arkiv

Mykje tyder på at fleire og fleire er i ferd med å miste forståinga for at kjøt til middag ikkje er mogleg å få, utan å drepe eit dyr.

Nyhende

No er kjølediskane i butikkane fylt opp med fårekjøt, svinekotelettane er gøymde i ein annan disk. Det er fårikål-tid i annleislandet. Kjøtet er fint pakka i ulike porsjonar, både for store og små familiar- og for einslege. Nokre viser bilete av fårikål-gryta si på Facebook, og får 72 likes. Tenk om vi gjekk og bar på eit bilde av fårikål-gryta vår, og viste det fram i Fosnavåg sentrum midt på dag – nokon hadde heilt sikkert ringt 113.