Kvalrossen er BBC-kjendis og heiter "Wally"

Det viser seg at kvalrossen som i det siste har blitt observert fleire stadar på sunnmøre har vore mykje lenger sør enn Fosnavåg.

Kvalross på HerøyvisitT: Her ser vi sommargjesten med sine to karakteristiske, store støyttenner som hos hannar kan bli over ein meter lange og vege fem kilo. Kvalrossane er einsfarga brune, men etter lengre opphald i kaldt vatn er dei meir rosa i fargen. Etter å ha vore oppe på land ei stund får dei igjen sin brune farge.  Foto: Bjørnar Torvholm Sævik

New Articles

Sunnmørsposten skriv i dag at kvalrossen, som i det siste har blitt observert rundt omkring på Sunnmøre, er ein BBC-kjendis. Tidlegare skal den nemlig ha blitt observert ved Shetland, Orkenøyene og på vestkysten av Skottland. BBC har såleis allereie omtalt sjødyret ved fleire høve.